PNL va iniția o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Tudose

Share Button

PNL va începe săptămâna viitoare demersurile pentru depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva guvernului PSD-ALDE condus de Mihai Tudose, a anunțat președintele PNL Ludovic Orban. El a adăugat că PNL va apela la toate formele de protest legale posibile.

Ludovic Orban, președintele PNL: „Moțiunea de cenzură reprezintă cea mai puternică armă a Opoziției și momentul în care suntem obligați să apelăm la acest instrument, singurul care poate duce la căderea Guvernul esta acesta. Momentul în care, practic, Guvernarea PSD pune în pericol sănătatea economiei românești, pune în pericol veniturile cetățenilor, nivelul de viață al fiecărui român. Voi propune depunerea moțiunii de cenzură și sunt convins că vom iniția săptămâna viitoare procedurile parlamentare. PNL va apela la toate formele de protest pentru a împiedica aplicarea acestor aberații fiscale care riscă să pună pe butuci economia”.

Raluca Turcan a declarat: „Moțiunea de cenzura reprezintă singura posibilitate instituțională și constituțională a opoziției de a scăpa România de un guvern iresponsabil și nociv pentru interesul național.

Guvernarea coruptă PSD-ALDE distruge stabilitatea economică a României pentru a-şi acoperi minciunile din campania electorală.

Prin creşterea poverii fiscale asupra cetăţenilor şi a companiilor, guvernarea PSD-ALDE îşi maschează incompetenţa şi faptul că bugetul de stat a fost drenat masiv în ultimul an spre clienţii politici.

Incompetența guvernării se vede şi în creșterea cursului de schimb şi în lipsa oricăror investiții publice. PSD-ALDE au indus în mediul economic o lipsă acută de predictibilitate. Haosul fiscal va duce la închiderea a mii de firme.

România putea câștiga enorm, în termeni de locuri de muncă nou create dacă guvernarea lăsa economia să meargă liniștită. Adevărul e că PSD și ALDE îi urăsc pe toți cei care sunt competitivi pe o piață liberă. Pe liderii PSD și ALDE nu îi interesează povara legislativă asupra companiilor, pentru simplul motiv că ei întotdeauna ocolesc regulile sau le încalcă: îşi angajează rude, îşi dau fonduri, contracte cu statul sau, mai nou, chiar insule pe Dunăre.

Niciodată nu a fost un contrast mai mare între o guvernare coruptă şi mincinoasă și aspirațiile europene ale cetățenilor care vor decizii economice raționale şi aplicarea nediscriminatorie a legii.”

Avand în vedere că există un total de 465 de parlamentari, PNL are nevoie mai întâi de 117 semnături pentru depunere și de 233 voturi în favoarea moțiunii pentru a da jos guvernul.

Articolul din Constituție referitor la acest demers:

Art. 113 – Moţiunea de cenzură

(1) Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, pot retrage încrederea acordată Guvernului prin adoptarea unei moţiuni de cenzură, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.
(2) Moţiunea de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor şi se comunică Guvernului la data depunerii.
(3) Moţiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.
(4) Dacă moţiunea de cenzură a fost respinsă, deputaţii şi senatorii care au semnat-o nu mai pot iniţia, în aceeaşi sesiune, o nouă moţiune de cenzură, cu excepţia cazului în care Guvernul îşi angajează răspunderea potrivit articolului 114.

Share Button

Leave a Comment