Ciprian Ciucu: Modificările aduse Codului fiscal vor reduce bugetul Bucureștiului cu 440-616 milioane euro

Share Button

În weekend, aleșii PNL din București, Florin Cîțu (senator) și Cătălin Deaconescu și Ciprian Ciucu (consilieri generali) au prezentat într-o conferință de presă, calculele cu privire la cum va fi redus bugetul Bucureștiului în 2018 de către noul cod fiscal marca PSD.

Astfel, au fost calculate în total pierderi PMB + Primăriile de sector = 440.025.000 EURO

Scenariul optimist presupune cresterea brutului cu mentinerea venitului supus impozitarii = o scădere cu 20% a bugetului Bucureștiului. În tabel aveți și situația pe sectoare, exprimată și în valori nominale, și în procente.

„Ne-am gândit, așa, pentru comparație, să vedem ce am fi putut face cu banii aceștia, ce ar fi putut face Bucureștiul cu această sumă cuprinsă între 440-616 milioane euro.

Ar fi putut să își asigure flota de autobuze pentru următorii 20 de ani, vorbim de 1.760 de autobuze, care ar fi putut să fie luate în timp.

Ar fi acoperit întreaga investiție de care avem nevoie în rețeaua de distribuție a RADET, deci am fi eliminat pierderile din rețea. Știți că în acest moment 35-40% din agentul termic se duce în pământ, adică apa curge în pământ, pentru că rețeaua este ciur și e nevoie de investiții. De aceea bucureștenii plătesc mai mult cu aproximativ 35-40% din factură”, a spus Ciprian Ciucu, Vicepreședintele PNL București.

Share Button

Leave a Comment