La Davos s-a discutat despre „Criza Românească”

Share Button

Senatorul liberal Florin Cîţu a susținut într-o postare pe Facebook că România se află la marginea unei crize și că la forumul de la Davos s-a discutat acest aspect.

Acesta a scris pe Facebook: „Un povestitor, care lucrează într-o instituție într-o țară adevărată, partener strategic al României, mi-a arătat un document. L-am citit și sunt două concluzii importante. Una ați mai auzit-o enunțată de mine dar a doua este informație bombă.
Partenerii noștri strategici au dat verdictul.
România este în CRIZĂ. O criză care va ajunge la nivel de alertă la jumătatea acestui an.
“Criza românească” (asa se vorbeste la Davos) se manifestă, conform partenerilor noștri în trei dimensiuni:

– criza politică și instituțională,
– criza economică profundă generată de dezechilibre economice vizibile și ușor de anticipat,
– criza morală a societății românesti.

Cele trei dimensiuni ale “crizei româneăti” oferă motive de îngrijorare atât din punct de vedere al intereselor economice ale partenerilor nostri dar și din punct de vedere geostrategic și al funcționării statulului de drept”.

Prestatia lamentabila, a nu mai putin de 2 guverne PSD in doar 12 luni, a generat o profunda criza de comunicare si credibilitate in ochii partenerilor nostri occidentali. Atacul la legile justitiei a intregit tabloul care arata ca Romania nu este guvernata.
PSD a generat in Romania anul trecut criza economica, politica si morala. PSD nu poate guverna Romania!

Senatorul PNL continua: „Ministerul Finantelor Publice pregateste echipa de negociatori pentru a contracta un imprumut mare. Al doilea ca marime din istoria Romaniei.

Dragnea si Valcov nu ne spun, inca, de unde vor lua imprumutul. FMI+BM+CE (dobanzi mai mici dar reforme mai dure si control) sau un grup de banci private cu legaturi stranse cu o tara vizitata recent de Liviu Dragnea.”

Recapitulam: Romania este in CRIZA si deja se vorbeste in mediile occidentale de asa numita “criza romaneasca” (vezi lipsa Romaniei de la Davos, Bulgarii sunt acolo). Iar pentru a nu ne prabusi, Dragnea va lua un imprumut mare.

Share Button

Leave a Comment