Miniștrii din Guvernul Dăncilă cu probleme penale

Share Button

Noul Guvern vine la pachet cu oameni care au probleme penale mai vechi sau chiar de actualitate. Astfel, printre miniștii anunțați, vineri, de Viorica Dăncilă, găsim unii cercetaţi pentru diferite fapte de corupţie. Alții au dosare clasate, iar fiul unui ministru are o condamnare pentru trafic de droguri.

Rovana Plumb, propusă să fie ministru pentru fonduri europene, este suspectată de DNA de complicitate la abuz în serviciu în dosarul Belina.

Ministrul pentru relația cu parlamentul, Viorel Ilie, se numără și el printre cei cu probleme cu legea, după ce procurorii au cerut aviz Senatului pentru urmărirea lui penală, fiind acuzat de instigare la informații care nu sunt destinate publicității.

Lucian Șova, propus pentru ministerul Transporturilor, a fost vizat de o anchetă a DNA pentru folosirea influenței de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid în scopul obținerii de foloase. Dosarul a fost clasat anul trecut.

Senatorul PSD de Prahova, Radu Oprea, propus pentru funcția de ministru pentru mediul de afaceri, a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală în ianuarie 2016.

Paul Stănescu, vicepremier, ministrul dezvoltării regionale, adminsitratiei publice și fondurilor europene, este vizat într-un dosar clasat în 2013, dar pentru care DNA a cerut redeschiderea. Procurorii vor să vadă cum a fost finanțată echipa ALRO Slatina de către Consiliul Județean, când Stănescu era președintele instituției.

Fiul Sorinei Pintea, propusă ministru al sănătății, a fost în arest preventiv în 2011 pentru trafic de droguri și condamnat la șase ani de închisoare.

Share Button

Leave a Comment